Možná jste si mysleli, že když už znáte Křupavé červíky, tak už vás nic nepřekvapí. Z limitované edice k příležitosti vánoc se stala hitovka.
Koření
Po mnoha pokusech se došlo k výsledku, že Křupaví červíci jsou nejlepší, když k nim kromě skořice přidá jak cukr, tak i sůl. Je to možná překvapující kombinace, ale když ji ochutnáte, rozezní se vaše chuťové pohárky a zpočátku lehce nesourodá směsice chutí se náhle změní v dokonalou symfonii, které podlehnete. Vzápětí zjistíte, že se té vyladěné chuti nedokážete nabažit.
Oblíbené mezi dětmi
Stejně jako Křupaví červíky se solí, i červíci se slanou skořicí jsou mezi dětmi velice oblíbené. Navíc jim dodáte zdravé omega 3, omega 6 mastné kyseliny a spoustu bílkovin, které jsou dobré pro správný růst.
Použití
Křupaví červíci jsou tepelně opracovaný produkt ze sušeného jedlého hmyzu, který je možné jíst ihned po rozbalení. Stejně jako ostatní varianty Křupavých červíků je i tato varianta skvělou pochoutkou k televizi, na párty nebo jako svačina plná proteinů.
Oproti ostatním je ale výrazně lákavější pro děti, které slanou skořici opravdu milují. Křupavými červíky se skořicí můžete ozdobit i vaše cukroví nebo přidat do sladkého jídla.
Způsob přípravy
Červíci pocházejí z českého chovu. Před jejich zpracováním prochází několikadenní hladovkou, aby se důkladně očistili. Poté je krátce povaří, usuší a nakonec okoření. Vše dělají s maximální pozorností na kvalitu a zachování výživových hodnot.
Kde se červíci chovají
Larvy potemníka moučného pocházejí z certifikované farmy na Moravě, která splňuje veškeré hygienické požadavky. Chovají se v plastových přepravkách s obilným šrotem. Čas od času je jim dodaná čerstvá zelenina jako zdroj vody. Chov je velice suchý, čistý a důkladně větraný.
Zajímavostí je, že podle legislativy spadá jedlý hmyz do kategorie hospodářských zvířat. S ohledem na to je hmyz nejčistěji chované i zpracovávané hospodářské zvíře. Na jeho chov se spotřebuje mnohonásobně méně vody, krmiva i půdy, než je to v případě jiných hospodářských zvířat.
Trvanlivost
Minimální trvanlivost křupavých červíků je 2 roky od data výroby.
Složení
V pytlíku s Křupavými červíky se slanou skořicí najdete 95,5% sušených larev Potemníka moučného, 1,5% skořice, 1,5% cukru a 1,5% soli.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota |
2155 kJ/ 516 kcal |
Tuky (mastné kyseliny) |
29 g |
- z toho nasycené |
7 g |
- mononenasycené |
15 g |
- polynenasycené |
7 g |
Sacharidy |
5,3 g |
- z toho cukry |
1,8 g |
Bílkoviny |
58 g |
Sůl |
2,1 g |