Pro pořádné chlapy i pro slečinky habanero nebudeš jíst se slzami v očích. Je ho tam právě tolik, aby si na něm pochutnaly i slabší nátury.
Ten správný říz Habanero má tak jedinečně pálivou chuť, která tě přinutí vyzobat pytlík až úplně do dna. Tomu brnění na jazyku nejde odolat.
Párty může začít Chystáš večírek? Zpestři ho Křupavými červíky s Habanero, po kterém poteče pití proudem a zábava jen tak snadno neustane.
Výhody
Křupaví červíci mají až 60 % kvalitních bílkovin a 22 % nenasycených mastných kyselin. Jsou bez cukru, hormonů i éček. Můžeme vám slíbit, že vás mile překvapí svou vynikající chutí. Stačí jen nabrat odvahu a ochutnat.
Použití
Křupaví červíci jsou připraveni k servírování, takže je stačí vysypat do misky a jíst. Můžete je také nasypat na rizoto, pizzu, nebo špagety a obohatit tak jídlo kvalitními bílkovinami.
- Máte skvělou příležitost zpestřit si touto pochoutkou z hmyzu oslavu nebo večírek s přáteli. Na Křupavé červíky budou kamarádi vzpomenou ještě dlouho.
- Originální dárek, který může nejdříve trochu vyděsit a pak příjemně překvapí skvělou chutí. Ať už Křupavé červíky věnujete samostatně, nebo jako součást dárkového koše, tento dárek si budou pamatovat opravdu všichni obdarovaní.
- Pro svůj obsah bílkovin a nenasycených tuků je to skvělá svačinka pro malé i velké, kdykoli přijde chuť. Děti červíky obzvláště milují
- Když rozbalíte Křupavé červíky večer u televize, budete se divit jak rychle zmizí.
Způsob přípravy
Červíci pocházejí z českého chovu. Před jejich zpracováním prochází několikadenní hladovkou, aby se důkladně očistili. Poté je se krátce povaří, usuší a nakonec okoření. Vše se dělá s maximální pozorností na kvalitu a zachování výživových hodnot.
Kde se červíci chovají
Larvy potemníka moučného pocházejí z certifikované farmy na Moravě, která splňuje veškeré hygienické požadavky. Chovají se v plastových přepravkách s obilným šrotem. Čas od času se je jim dodaná čerstvá zelenina jako zdroj vody. Chov je velice suchý, čistý a důkladně větraný.
Zajímavostí je, že podle legislativy spadá jedlý hmyz do kategorie hospodářských zvířat. S ohledem na to je hmyz nejčistěji chované i zpracovávané hospodářské zvíře. Na jeho chov se spotřebuje mnohonásobně méně vody, krmiva i půdy, než je to v případě jiných hospodářských zvířat.
Trvanlivost
Minimální trvanlivost Křupavých červíků je 2 roky od data výroby.
Složení
V pytlíku Křupavých červíků s habanerem najdete 97,5% sušených larev Potemníka moučného, 2% soli a 0,5% habanera.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota |
2125 kJ/ 509 kcal |
Tuky (mastné kyseliny) |
29 g |
- z toho nasycené |
7 g |
- mononenasycené |
15 g |
- polynenasycené |
7 g |
Sacharidy |
3,5 g |
- z toho cukry |
0 g |
Bílkoviny |
58 g |
Sůl |
2,2 g |