Máte rádi pikantní chutě? Nabídněte Křupavé červíky svým kamarádům na oslavě, nebo si křupněte sami doma. Ať tak či onak, určitě si skvěle pochutnáte.
Koření
Všechny varianty koření jsou vybírány tak, abyste si mohli vychutnat čistou chuť bez zbytečných éček a dochucovadel. Chilli dodá jedlému hmyzu tu správnou pikantnost a přesto nezakryje výjimečnou chuť sušených červů. S pálivostí to nijak nepřeháněli, aby si mohl červíky s chilli užít každý. Prvních pár soust vás proto jen lehce polechtá na jazyku. A čím víc červíků sníte, tím více se bude chuť chilli projevovat.
Výhody a zdraví
Křupaví červíci mají až 60 % kvalitních bílkovin a 22 % nenasycených mastných kyselin. Jsou bez cukru, hormonů i éček. Můžeme vám slíbit, že vás červíci mile překvapí svou vynikající chutí. Stačí jen nabrat odvahu a ochutnat.
Jak jíst Křupavé červíky
Křupaví červíci s chilli jsou ideální variantou na večírky jako originální křupavá pochoutka k pivu nebo vínu. Zaručujeme vám, že tato dobrota plná proteinů nenechá vaše hosty v klidu a budou si o ní ještě dlouho vyprávět. Ti, co ochutnají, budou žasnout nad skvělým chuťovým zážitkem. Ti, co neochutnají, budou žasnout nad vámi :-).
Způsob přípravy
Červíci pocházejí z českého chovu. Před jejich zpracováním prochází několikadenní hladovkou, aby se důkladně očistili. Poté se blanšírují, usuší a nakonec okoření. Vše děláme s maximální pozorností na kvalitu a zachování výživových hodnot.
Kde se červíci chovají
Jedlý hmyz se chová na certifikované farmě na Moravě, která splňuje veškeré hygienické požadavky. Chová se v plastových přepravkách, kde je zasypán obilným šrotem. Čas od času dostává čerstvou zeleninu jako zdroj vody. Chov je velice suchý, čistý a důkladně větraný.
Zajímavé je, že podle legislativy spadá jedlý hmyz do kategorie hospodářských zvířat. S ohledem na to, že se chová ve velice suchém prostředí a vlhkost je pro něj nebezpečná, je hmyz nejčistěji chované hospodářské zvíře. Na jeho chov se spotřebuje mnohonásobně méně vody, krmiva i půdy, než je to v případě jiných hospodářských zvířat.
Trvanlivost
Minimální trvanlivost Křupavých červíků je 2 roky od data výroby.
Složení
Larvy Potemníka moučného (97,5 %) (alergen korýši), sůl (2 %), chilli (0,5 %).
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota |
2125 kJ/ 509 kcal |
Tuky (mastné kyseliny) |
29 g |
- z toho nasycené |
7 g |
- mononenasycené |
15 g |
- polynenasycené |
7 g |
Sacharidy |
3,5 g |
- z toho cukry |
0 g |
Bílkoviny |
58 g |
Sůl |
2,2 g |