Kdo by neměl rád česnekové brambůrky, že jo. V kombinaci s Křupavými červíky plnými bílkovin a zdravých tuků, získává tato chuť úplně nový rozměr.
Koření
K netradiční pochoutce z hmyzu je dodáno tradiční a oblíbené koření. Od té doby jsou Křupaví červíci s česnekem absolutně nejoblíbenější variantou hmyzích výrobků.
Výhody
Křupaví červíci mají až 60 % kvalitních bílkovin a 22 % nenasycených mastných kyselin. Jsou bez cukru, hormonů i éček. Můžeme vám slíbit, že vás mile překvapí svou vynikající chutí. Stačí jen nabrat odvahu a ochutnat.
Použití
Křupaví červíci jsou připraveni k servírování, takže je stačí vysypat do misky a jíst. Můžete je také nasypat na rizoto, pizzu, nebo špagety a obohatit tak jídlo kvalitními bílkovinami.
- Máte skvělou příležitost zpestřit si touto pochoutkou z hmyzu oslavu nebo večírek s přáteli. Na Křupavé červíky budou kamarádi vzpomenou ještě dlouho.
- Originální dárek, který může nejdříve trochu vyděsit a pak příjemně překvapí skvělou chutí. Ať už Křupavé červíky věnujete samostatně, nebo jako součást dárkového koše, tento dárek si budou pamatovat opravdu všichni obdarovaní.
- Pro svůj obsah bílkovin a nenasycených tuků je to skvělá svačinka pro malé i velké, kdykoli přijde chuť. Děti červíky obzvláště milují
- Když rozbalíte Křupavé červíky večer u televize, budete se divit jak rychle zmizí.
Způsob přípravy
Červíci pocházejí z českého chovu. Před jejich zpracováním prochází několikadenní hladovkou, aby se důkladně očistili. Poté je se krátce povaří, usuší a nakonec okoření. Vše se dělá s maximální pozorností na kvalitu a zachování výživových hodnot.
Kde se červíci chovají
Larvy potemníka moučného pocházejí z certifikované farmy na Moravě, která splňuje veškeré hygienické požadavky. Chovají se v plastových přepravkách s obilným šrotem. Čas od času se je jim dodaná čerstvá zelenina jako zdroj vody. Chov je velice suchý, čistý a důkladně větraný.
Zajímavostí je, že podle legislativy spadá jedlý hmyz do kategorie hospodářských zvířat. S ohledem na to je hmyz nejčistěji chované i zpracovávané hospodářské zvíře. Na jeho chov se spotřebuje mnohonásobně méně vody, krmiva i půdy, než je to v případě jiných hospodářských zvířat.
Trvanlivost
Minimální trvanlivost Křupavých červíků je 2 roky od data výroby.
Složení
Larvy Potemníka moučného (96,7 %) (alergen korýši), sůl (2 %), česnek (1,3 %).
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota |
2125 kJ/ 509 kcal |
Tuky (mastné kyseliny) |
29 g |
- z toho nasycené |
7 g |
- mononenasycené |
15 g |
- polynenasycené |
7 g |
Sacharidy |
3,5 g |
- z toho cukry |
0 g |
Bílkoviny |
58 g |
Sůl |
2,2 g |